‘Honey’ Jin jun mei
Csak rügyeket tartalmazó Jin Jun Mei vörös tea készítéséhez az első tavaszi rügyeket szedik és dolgozzák fel. A rügyeket gazdagon borító pihék, aranysárga színűek, igazán szép látványt nyújtanak.
Ízében igazán édes teának mondható, hosszan teázható különlegesség.
A teát 2021 március 15-én szedték, Tong mu faluban, a Wuyi-hegység eredetvédett területén (Huang gang shan (黄岗山), ahová mi európaiak, nem juthatunk be, csak azok a kínai teafarmerek mehetnek oda, akik rendelkeznek ott teakerttel. Autóikat átvizsgálják minden alkalommal, tilos ugyanis a területre bármilyen növényvédőszert bevinni. Ez a Jin Jun Mei rügytea is teljes egészében organikus termesztésű.
A termőhelye a legmagasabb hegy a Tong mu térségben, 1600 méter magasságban nőnek a teanövények és ez az eredeti termőhelye a Jin Jun Mei és a Zheng Shan Xiao Zhong vörös teáknak. Egész évben párás környezet utalkodik itt, mely kedvez a tartalmas és erőben gazdag teanövényeknek.
Minden egyes rüggyel, rendkívül gondosan bánnak és dolgozzák fel. A tea színe élénk narancs színű, illata erőteljes, egzotikus virágokra hasonlít, illetve édes mézre. Több felöntésen keresztül őrzi meg aromáját és édességét és ez a tea termelőnk “competition grade”, kategóriája, magyarul a legmagasabb szintű vörös rügyteája.
Javasoljuk, hogy 4,5 – 5 gr tealevelet, 100-120 ml-es gaiwanban készítsd el, rövid felöntésekkel. A víz hőfoka legyen 85-90 fok körül.